mléčný tuk

rostlinné i živočišné, určené k saponifikaci i k přetučnění
Uživatelský avatar
Ame
Příspěvky: 716
Registrován: úte 12. led 2016, 21:31
Kontaktovat uživatele:

mléčný tuk

Příspěvekod Ame » stř 20. led 2016, 09:34

Mléčný tuk v mýdle ve větším množství (než je v tekutině z mléka jogurtu apod.) v mýdle moc není oblíbený, při rozpadání triglyceridů velmi krátkých mastných kyselin, které jsou v másle obsaženy, to totiž pekelně smrdí - jde konkrétně o kyselinu máselnou uvolněnou z vazby s glycerinem. Takže pokud se máslo/ghí dává, tak do 10%, u másla je potom třeba vzít v úvahu, že je tvořeno z cca. 82% z triglyceridů a zbytek vody.
"Pošetilí hlouposti říkají, rozumní je dělají." Marie von Ebner-Eschenbach

Zpět na “Tuky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host